Tuesday, February 8, 2011

CONTEST NAMA BABY SAYA

by


Tarikh Tutup : 1.3.2011




Dari mula mengandung hingga dah nak  bersalin aku masih tak dapat cari nama yang sesuai utk anak aku ...
dah puas aku dok menelek buku² nama dalam Islam tp masih tak dpt cari lagi 
aku suruh enPanjang(husband) carikan pun sama 
die pun blurr gitu 
wlupun aku tak brape nk pasti ape jantina anak dlm kandungan aku 
sbb aku tak mau scan/ultrasound sbb nk surprise 
nk rasa moment bila misi tunjuk jantina kat aku lepas baby kuar 
wlu cam mane tp naluri keibuan aku berkata "aku mengandungkan baby boy"
mmg aku tak penah cari pun nama² utk baby girl


dah hampir menunggu hari utk bersalin ...
MY SIL dtg jalan² kat umah aku 
sambil dok bersembang² die ade ckp ...
"klu akak ngandung lagi akak nk letak nama anak akak"
Muhammad Adib Fahim

dan secara tak sengaja aku ter 'set' plak ngan nama tu dlm otak aku ni 


pada 29.09.2008 jam 2.45 pm 
selamat dilahirkan seorg bayi lelaki yg sempurna, sihat dan cukup sifat 
seberat 2.78 kg secara normal


dah seminggu tempoh berpantang ...
bayi kecil aku masih belum bernama...
aku masih la tercari² nama yang sesuai ...
dan dah hampir tiba utk enPanjang balik KL untuk kembali bekerja & pergi daftar kan baby kami


aku buntu ...buntu sgt time ni ...
tetiba aku teringat nama yg SIL aku ade ckp tuh 
Muhammad Adib Fahim

sedap plak nama tuh ..
maksudnye pun bagus

aku ngan enPanjang decide nk letak nama anak kami ngan nama 
Muhamad Adib Fahim bin Muhamad Azhari

Muhamad ejaan nye aku samakan ngan ejaan abahnya

Muhamad = yang Terpuji
Adib = Sasterawan/Penulis/Pujangga
Fahim = Faham

aku panggil anak aku dengan nama Fahim
tapi maksud Fahim mmg dah serasi ngan my boy rasa nye 
dr baby lagi ... Fahim mmg faham ape yg kite cakap 
ape yg kite suruh 


so org yg beri nama kepada anak aku adalah MY SIL 




ini la Muhamad Adib Fahim b. Muhamad Azhari


Mama Berharap Fahim menjadi anak yang soleh, beriman dan berjaya dunia Akhirat 

Fahim adalah anugerah terindah untuk mama & abah 
sayang Muhamad Adib Fahim 



Nak Joint Click Here

2 comments:

EZAN IDMA said...

tengs join :) goodluck yee

shera haifa said...

tag
http://kontestaje.blogspot.com/2011/02/saya-nak-first-give-away-from-dedin.html